Фото: УНІАН

Чи посилюватимуть мобілізацію в Україні: відповідь Міноборони

На сьогодні мобілізація в Україні триває згідно зі встановленими планами. Наразі Міністерство оборони не має наміру посилювати цей процес.

Про це заявив заступник голови Міноборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону.

За його словами, плани щодо мобілізації поки не змінюються, але їх можуть переглянути в залежності від ситуації на фронті. 

"Ми робимо все, щоб не збільшувати темпи мобілізації, але ви самі розумієте, все залежить від агресора і фронту", — сказав Павлюк.

Він також наголосив, що захист своєї держави є завданням кожного чоловіка, і "треба до цього готуватися та бути готовими".

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що обмежено придатних чоловіків і надалі будуть мобілізовувати до Збройних сил України. Водночас Рада національної безпеки й оборони з вересня готує деякі уточнення з цього приводу.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з офіційних документів необхідно прибрати поняття "обмежено придатний". На його думку, громадянин України повинен бути або придатним до виконання військової служби, або непридатним.

Зазначимо, що в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби, за словами влади, одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 17:20