Фото: Instagram Андрія Шевченка

Чи потрібно мобілізувати на фронт професійних футболістів: відповідь Шевченка

Очільник Української асоціації футболу Андрій Шевченко не зміг дати однозначну відповідь на питання, чи потрібно надавати броню професійним футболістам на тлі розгляду законопроекту про мобілізацію в Україні.

Про це повідомляє NV з посиланням на заяву Андрія Шевченка. Глава УАФ підкреслив, що питання про ймовірну мобілізацію і бронювання футболістів "є дуже складне, тому що мова йде не тільки про гравців, а й про тренерів, лікарів, суддів".

"Спорт відіграє важливу представницьку роль як всередині країни, так і за кордоном. Підготовка та участь у змаганнях є маркером продовження життя в державі, яка веде війну. Окрім того, спорт завжди, а за нинішніх умов це особливо важливо, залишається ефективним важелем впливу на міжнародну спільноту", — сказав Шевченко.

Він також зауважив, що футбольні змагання є майданчиком, щоб доносити важливі для України наративи для міжнародної аудиторії. 

"Ми маємо допомагати утримувати Україну у фокусі міжнародної адженди, в тому числі з допомогою спорту і футболу зокрема. Тому навіть в такий складний момент, на мою думку, важливо продовжувати брати участь в змаганнях на найвищому рівні, представляючи Україну і постійно мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку нашої держави", — заявив глава УАФ.

Проте, на думку Шевченка, фінальне рішення щодо того, в якій кількості, на яких подіях та хто саме має представляти Україну — ухвалюють органи державної влади.

Раніше на Конгресі Української асоціації футболу обрали нового президента організації. Ним став видатний у минулому футболіст і колишній тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Нагадаємо, Андрій Шевченко заявляв, що поставив перед собою дві головні цілі. Він обіцяє розвивати вітчизняний футбол і  повернути до асоціації довіру вболівальників.

Також Шевченко повідомив, що в Української асоціації футболу серйозні проблеми з фінансуванням. Станом на сьогодні дефіцит бюджету становить 105 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 20:44