Фото: Андрій Юсов. Джерело – armyinform.com.ua

Чи розпочали окупанти енергетичний терор України: у розвідці відреагували на ранкову атаку РФ

Наразі рано робити висновки про початок енергетичного терору з боку Російської Федерації. Окупанти використовують комбіновані атаки на інфраструктуру нашої держави.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. За словами військового, сьогоднішня атака не стала новиною, оскільки в останній тиждень почастішали повітряні тривоги.

"Це не перша й не остання комбінована атака. Ми бачимо, що тривога останні дні все частіше оголошується і комбіновані атаки продовжуються", — наголосив Юсов.

Представник розвідки також додав, що загроза обстрілів української енергетичної інфраструктури зберігається цієї зими. Україна готова до таких атак. Юсов додав, що реагувати на таку небезпеку треба системно, що наразі й відбувається.

Нічний і ранковий обстріл України 11 листопада: що відомо

Вночі у суботу рашисти атакували Україну 31 ударним дроном-камікадзе та кількома ракетами різних типів. В ході протиповітряного бою знищено 19 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131. Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Київській областях. Влучання зафіксовано у Дніпропетровській та Одеській областях. Також відомо про постраждалих.

Вранці 11 листопада рашисти випустили по Києву балістичну ракету (поки що не встановлено була це С-400 або ж "Іскандер"). Її вдалося збити зенітно-ракетному комплексу Patriot. Руйнувань і постраждалих не зафіксовано. Водночас на Київщині в одному з районів області дві ракети влучили в поле між двома населеними пунктами. За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено п'ять приватних житлових будинків.

Згодом Київська обласна військова адміністрація повідомила, що внаслідок ранкової атаки росіян на Київську область пошкоджено 18 житлових приватних будинків. Влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано.

Нагадаємо, напередодні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Це насамперед пов'язано з тим, що російська армія під час тренувальних польотів МіГів почала виконувати інші завдання. Раніше, за його словами, коли МіГи злітали, повітряна тривога лунала приблизно 20 хвилин. Тоді росіяни відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти. Також були 1,5-годинні тривоги — це час, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне. Літає, поки не витратить усе пальне, і повертається на базу. Зараз ворог інші завдання ставить перед собою — це відпрацювання дозаправки в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 18:43