Фото: Климентій Семенюк

Чи відкриватимуть у Києві пляжний сезон: відповідь влади

Зважаючи на безпекову ситуацію, у 2023 році в Києві не планують відкриття пляжного сезону. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони міста Києва.

Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації.

На тлі постійних атак ворога на Україну й столицю, зокрема, киянам і гостям міста наполегливо радять поки що не відвідувати пляжі. Це пояснюють тим, що поблизу зон відпочинку немає споруд цивільного захисту, де б можна було сховатися під час повітряної тривоги.

У КМДА також відзначили, що з міркувань безпеки продовжує діяти заборона на відвідування лісів, де досі виявляють вибухонебезпечні предмети та проводять розмінувальні роботи. 

Нагадаємо, від 15 травня внесли зміни у роботу столичного метрополітену. Тепер на кожній лінії метро будуть зменшені інтервали між поїздами. Час очікування в години пік у будні дні становитиме 3-4 хвилини, у міжпікові — 6-8 хвилин. Також буде збільшена парність поїздів у вихідні дні, вдень інтервал між поїздами становитиме 6-7 хвилин.

Від понеділка, 22 травня, наземний громадський транспорт Києва в разі оголошення повітряної тривоги довозитиме пасажирів до найближчого укриття. Також заїзд великогабаритного транспорту до Києва під час тривоги буде заборонено. Йдеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.05.2023 16:26