Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи вимикатимуть світло впродовж доби: в Міненерго розповіли про актуальну ситуацію в енергетиці

Станом на ранок 25 серпня в Україні через бойові дії та технічні порушення без електроенергії залишалися 524 населених пункти. При цьому енергетики не планують застосувань обмеження світла в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України. Там зазначили, що за минулу добу енергетики відновили живлення для 7 220 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Проте через війну та технічні порушення на ранок неділі, 25 серпня, залишаються без електропостачання 524 населених пункти.

Обмеження електроенергії для споживачів протягом доби не передбачаються, про можливі зміни варто дізнаватися з інформаційних ресурсів обленерго. Водночас Міненерго закликає громадян України економно споживати електроенергію, особливо в пікові години — з 17:00 до 22:00.

"Ситуація в енергетичному секторі залишається складною. Масовані ворожі атаки завдали серйозних пошкоджень. Попри це, триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють, щоби забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду", — зазначили в міністерстві.

У Харківській області внаслідок обстрілів двічі знеструмлювалися підстанції та приєднані до них побутові споживачі. У Донецькій області — через бойові дії ненадовго відключались повітряні лінії. На Півдні України за минулу добу відключалася високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. У Північному регіоні з технологічних причин знеструмлювалася підстанція, споживачів це не зачепило.

Оперативні дані про ситуацію в енергосистемі

Інфографіка: Міненерго

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн, який припинили з 12 травня 2024 року. Це відбуватиметься в години профіциту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.08.2024 13:56