Фото: Telegram-канал Михайла Федорова

Чи варто очікувати повістки у "Дії": заява міністра Федорова

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що у додатку "Дія" не запроваджуватимуть сервіси, які пов’язані з мобілізацією. 

В інтерв'ю "Суспільному" посадовець розповів, що не буде в "Дії" і електронних повісток. 

"Я не хочу говорити про можливі сценарії, тому що закон ще готується до другого читання. Єдине, можу ще раз запевнити, що в Дії не планується надсилати повістки. Там не буде сервісів, пов’язаних із мобілізацією — у якому б форматі Рада не ухвалила законопроект", — наголосив віце-прем'єр.

Водночас Федоров зауважив, що електронний реєстр військовозобов'язаних має бути якісним, щоб не було випадків, коли людина залишається "поза радаром".

"Тобто йдеться про якісні дані, на базі котрих можна приймати управлінські рішення про мобілізацію: скільки людей, в яких регіонах, які професії. А далі, з огляду на закон, будуть ухвалюватися рішення: як люди будуть отримувати повістки, як будуть надавати інформацію про себе", — зазначив посадовець.

Також міністр додав, що на сьогодні немає остаточно ухваленого законопроекту про повістки військовозобов’язаним в Україні в будь-якій електронній системі.

"Багато залежить від швидкості розвитку інформаційної системи, яка розробляється на базі Міноборони. У нас формат партнерської роботи. Ще фінально вирішуємо, на базі чого це буде. Хочемо інституційно все робити на базі Міноборони, щоб вони потім продовжили цим управляти. Виглядає так, що в Дії це робити нелогічно, і цього в ній не буде", — акцентував Федоров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у застосунку "Дія" незабаром з'явиться вісім нових послуг. Серед них — розмитнення авто, онлайн-шлюб, кабінет пацієнта, сервіси для ветеранів та інші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.02.2024 22:43