Фото: Офіс президента

Чи застосує Росія ядерну зброю: відповідь Зеленського

Президент України Володимир Зеленський не вірить в можливість застосування Росією ядерної зброї. Навіть після того, як РФ передала Білорусі більшу частину ядерної зброї, яку мала поставити.

Глава держави в інтерв’ю ABS News наголосив, що існує інший ризик ядерної атаки. За його словами, українська розвідка вважає, що Росія могла замінувати найбільшу в Європі Запорізьку атомну електростанцію, готуючись до інсценованого вибуху, покликаного зупинити український контрнаступ.

"Чи є інші вибухові речовини на місці? Так. Чи можуть вони побачити ці вибухові речовини зараз? Ні. Чи достатньо людей, які неупереджені, щоб робити якісь висновки щодо того, яка частина ділянки забруднена мінами? Ні", — сказав Зеленський, коментуючи заяву МАГАТЕ про те, що не було виявлено доказів додаткового мінування ЗАЕС.

Нагадаємо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Додамо, науковець Володимир Борисенко заявив, що потенційна аварія на Запорізькій АЕС не є настільки небезпечною, як Чорнобильська катастрофа. Пʼять зі шести енергоблоків станції перебувають у холодному стані. Тож спричинити витік радіації насправді непросто.

Також повідомлялося, що росіяни збираються перевести у режим "гарячого" зупину енергоблок №4 на Запорізької АЕС в місті Енергодар. Внаслідок цього станції може не вистачити охолодження, що призведе до аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 22:45