Фото: "Вікіпедія"

Чи здатна Росія захистити Кримський міст від ударів: роз'яснення британської розвідки

Британські розвідники заявили, що здатність Росії захистити незаконно збудований Кримський міст надалі перебуватиме під загрозою через винахідливість українських військових та служб безпеки.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що нещодавно віцепрем'єр Росії Марат Хуснуллін заявив, що збитки, завдані Україною в липні ударом по Кримському мосту, усунули достроково.

Розвідники наголосили, що хоча міст повністю працездатний, його використання досі обмежене через процедури, запроваджені після першого українського нападу у жовтні 2022 року. Вантажівки та паливо, як і раніше, перевозять пороми.

За даними британської розвідки, Кримський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та сил Москви на півдні України. Однак тепер міст є значним тягарем безпеки, що вимагає багатокомпонентного захисту, включаючи використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці.

"Впевненість російських сил безпеки у своїй здатності захистити цю велику та вразливу структуру, як і раніше, перебуватиме під загрозою через винахідливість українських військових та служб безпеки", − зауважила британська розвідка.

Здатність росіян охороняти Кримський міст під загрозою через винахідливість українських спецслужб

Фото: Ministry of Defence

Нагадаємо, раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що окупанти всіма можливими методами намагаються захистити незаконно збудований Кримський міст. Проте всі можливості щодо зміцнення оборони конструкції ворог вже вичерпав.

Крім того, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що тимчасово окупований Крим стає для ворога найбільш проблемною та вразливою ділянкою. Там "бавовни" тільки більшатиме

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 09:39