Фото: Вікіпедія

"Все, що могли — вже зробили": військові розповіли про захист Кримського мосту окупантами

Російські окупанти всіма можливими методами намагаються захистити незаконно збудований Кримський міст. Проте всі можливості щодо зміцнення оборони конструкції ворог вже вичерпав.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За його словами, рашисти побудували в Криму потужну систему оборони для Керченського мосту, яку вони вважають "нездоланною" — крізь неї начебто не зможе проникнути жоден дрон ЗСУ, або інша зброя.

Зокрема, система оборони Кримського мосту складається з трьох частин:

  • протиповітряна оборона РФ;
  • військові судна — у море вивели дев'ять морських суден, з них п'ять — кораблі ЧФ РФ, чотири — катери ФСБ;
  • біля опор мосту притопили баржі.

Проте, як зауважив військовий, росіяни вичерпали вже всі можливості для захисту Кримського мосту.

"Все, що могли зробити окупанти — вони вже зробили. Зокрема, притоплені баржі із загородженнями", — сказав Плетенчук.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня у тимчасово окупованому Криму було неспокійно. На півострові чути звуки вибухів та лунають сирени. Жителі Криму повідомили про "бавовну" на Фіоленті. Вони які чули гул, схожий на запуск ракети. Практично водночас почали надходити повідомлення про гучні вибухи з Красноперекопська та Вірменська. У Джанкої після цього вибуху була дуже потужна вибухова хвиля.

Додамо, Україна посилила ракетні та безпілотні атаки на окупований Росією Крим, знищуючи зброю, бази та лінії постачання, оскільки контрнаступ, який триває чотири місяці, зупиняє прогрес на Сході та Півдні країни.

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg. Анонімний європейський чиновник зазначив у коментарі для видання: знищивши передові системи ППО, що захищали півострів, Україна застосувала крилаті ракети та безпілотники для знищення кораблів та штабу Чорноморського флоту Росії, а також відбила бурові платформи, що використовуються для радіолокаційної діяльності.

Крім того, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що тимчасово окупований Крим стає для ворога найбільш проблемною та вразливою ділянкою. Там "бавовни" тільки більшатиме

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 12:58