Фото: patrioty.org.ua

Залишилось недовго: на опорах Кримського мосту з'явилися тріщини (фото)

Керченський міст, який побудували росіяни після окупацію Криму, з кожним роком зазнає серйозних руйнувань. На деяких його опорах з'явилися величезні тріщини.

Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

"Опори Керченського мосту втомились. Вже час", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів.

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

Нагадаємо, екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Відзначимо, крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію і дістати Кримський міст. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Також відомо, що Україна може деокупувати Кримський півострів без бойових дій. У цьому переконаний міністр оборони нашої держави Олексій Резніков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.06.2023 12:22