Чи живий ватажок ІДІЛ Аль-Багдаді? США призначили, за інформацію про нього, нагороду 25 млн. доларів!

29 ВЕРЕСНЯ 2017 11:40

Пакистанський новинний портал оприлюднив звернення лідера терористичного угрупування «Ісламська держава» Абу Бакра Аль-Багдаді, який вважався убитим в одній з операцій проти джихадистів в Сирії. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на France 24.

Незважаючи на заяву російського військового командування про те, що Аль-Багдаді швидше за все був знищений раніше цього року в результаті авіаудару по позиціях ІДІЛ поблизу Ракки, головнокомандувач військами США в Іраку і Сирії, генерал Стівен Таунсенд відмітив у кінці серпня, що, на його думку, Аль-Багдаді все ще живий.

Держдеп США заявив, проте, що доки не може підтвердити достовірність запису ватажка ІДІЛ. Проте відзначається, що в аудіо-зверненні він посилається на ескалацію напруженості навколо КНДР і на загрози північнокорейського лідера відносно США і Японії.

Між тим, експертиза записаного на плівку голосу Аль-Багдаді доки не проведена. Оратор згадує у своїй промові референдум по незалежності іракського Курдистану, і критику Туреччини на адресу курдського лідера Масуда Барзани.

Ватажок терористів ІДІЛ закликає своїх послідовників не складати зброю і продовжувати сіяти смерть як на Близькому Сході, так і на африканському континенті.

США призначили за інформацію про місцезнаходження Аль-Багдаді нагороду розміром 25 млн. доларів!!!

Події, 29.09.2017 11:40