Фото: Defense Express

Чим рашисти вгатили по Бєлгороду: експерти показали бетонобійні бомби в дії (фото, відео)

Найімовірніше, росіяни обстріляли Бєлгород спеціальною бомбою БетАБ 500ШП​. Вона призначена для знищення злітно-посадкових смуг та залізобетонних укриттів.

Про це повідомляє Defense Express. 

Аналітики зрозуміли, чим саме рашисти вгатили по місту після того, як з'явилось детальне відео з бомбардуванням "ВКС" РФ. Зауважимо, на відео не видно самого боєприпасу, а лише момент пробиття асфальту та відкладений підрив. З огляду на це, зрозуміло, що серед міста впала спеціальна бетонобійна бомба з ракетним прискорювачем. Саме роботу цього двигуна й чули місцеві жителі.

"На ньому повністю сходився момент пробиття ґрунту, яке досягається високою енергією бомби, а також відкладений підрив. Саме такі бомби призначені для ураження злітно-посадкових смуг, автострад, залізобетонних укриттів тощо", — кажуть у Defense Express.

Аналітики зауважили, що використання прискорювача дозволяє здійснити скидання з малих висот, в той час, коли звичайні бетонобійні боєприпаси зазвичай для отримання відповідної енергії мають скидатися зі значної висоти.

Ця бомба може заглибитись на два-три метри в ґрунт або пробити до 55 см залізобетону, після чого вже відбувається підрив бойової частини, яка у БЕТАБ-500ШП складає 45 кг.  

"Зазначимо, що якби скидання відбулось буквально на пару десятків метрів у бік, то БЕТАБ-500ШП вже потрапив би у багатоповерхівку", — додали у виданні.

Вибух у Бєлгороді

20 квітня у російському місті Бєлгород стався вибух. Після цього на одній з вулиць з'явилася велика яма. На кадрах, знятих із будинку навпроти, видно, як дорогою їдуть автомобілі в момент, коли стався вибух. Одна з машин знаходилася ближче за інші до епіцентру: її підкинуло, але не перевернуло. Місцева влада стверджує, що обійшлося без жертв.

За офіційною інформацією Росії, у Бєлгороді "відбулось позаштатне скидання авіаційного боєприпасу".

На російському телебаченні оконфузились, коментуючи наслідки вибуху. Ведучий у сюжеті заявив, що "сучасна бойова техніка дозволяє ліквідувати екстремістів у зоні СВО з мінімальної відстані". І сам же здивувався від написаного для нього тексту.

Нагадаємо, вночі 17 квітня у російському Бєлгороді та районі виникли пожежі нібито на цивільних об'єктах. ЗМІ заявили про буцімто удар безпілотника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2023 15:13