Фото: соцмережі

Чоловік, який здійснив замах на Фіцо, мав спільників, — словацьке МВС

Ймовірно, що письменник Юрай Цинтула, який здійснив замах на главу словацького уряду Роберта Фіцо, мав спільників. Раніше його підозрювали у самостійній організації вбивства.

Про це повідомляє Dennik N.

За даними джерела, у розслідуванні вбивства Роберта Фіцо поліція також працює з версією про те, що нападник Юрай Цинтула не діяв самостійно. За словами міністра внутрішніх справ Матуша Шутая Ештока, вони також ґрунтуються на тому, що його Facebook та історія спілкування були видалені через дві години після замаху. 

"Але він не стер її, і, ймовірно, не його дружина. Слідчого доповнила слідча група, тому що також є версія, що злочинець входив до певної групи людей, які, можливо, жартували щодо цього злочину та підтримували один одного", — сказав міністр.

До цього міністр внутрішніх справ говорив про терориста як про одинака, який не має співучасників. Міністр оборони Роберт Каліняк зазначив, що не виключено, що нападник повідомив про вбивство комусь зі свого оточення. За його словами, реалістичніша версія полягає в тому, що він діяв не один.

За словами міністра, дружина Юрая Цинтули не настільки "технічно підготовлена", щоб вона могла видалити його повідомлення.

Однак Шутай Ешток спростував інформацію про те, що з нападником працювали дві особи, які тримали бар'єр, за яким перебував нападник. За його словами, це були сліпа жінка та її глухий партнер. Міністр заявив, що це дезінформація про те, що вони допоможуть нападникові.

Що відомо про замах на Роберта Фіцо

У словацькому місті Гандлова 15 травня було поранено прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нападником на прем'єр-міністра Словаччини став 71-річний письменник Юрай Цинтула, який, імовірно зробив кілька пострілів у Фіцо.

Цинтула спочатку крикнув до Фіцо, який підійшов до нього й інших людей, які зібралися на площі після засідання уряду, щоби потиснути руки, після чого пролунали постріли. Поліцейські одразу після нападу затримали нападника.

Згодом Цинтула розкрив мотиви свого вчинку. Він заявив, що не згоден із політикою уряду. Самого Фіцо прооперували в лікарні, його стан — стабільно важкий.

Нагадаємо, що російські пропагандисти поширили фейкову інформацію про те, що до замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо нібито причетна біженка з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 23:16