Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Чому Білий дім не надає дозволу Києву бити вглиб Росії: у Fox News назвали причину

Комітет з розвідки та Пентагон рекомендували не змінювати політику США, яка б дозволила Україні завдавати ударів по цілях у глибині території Російської Федерації з використанням американських ракет великої дальності. Це нібито принесе більше витрат, ніж вигод.

Про це повідомляє Fox News.

Відповідно до аналізу розвідки та міністерства оборони США, зміна політики не вплине і не змінить хід війни, частково тому, що в радіусі дії 300 кілометрів армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) розташовано кілька цілей.

У серпні США підрахували, що Росія перемістила понад 90% своїх літаків за межі зони дії ATACMS, тому "була хибною думка, що це стане розв'язанням проблеми планувальних бомб". Рекомендація також частково зумовлена ​​обмеженістю запасів, оскільки Україна не має достатньої кількості ATACMS, а міністерство оборони США повідомило, що не зможе використовувати додаткові запаси, не нашкодивши військової готовності США.

Президент Байден не виключив зміни політики у майбутньому, і США офіційно не сказали Україні "ні". Проте, американський чиновник повідомив Fox, що Байден не схильний змінювати політику, тому що це принесе мало користі та, можливо, вимагатиме деяких витрат.

"Було б безвідповідально, якби ми не взяли до уваги дії Росії", — заявив чиновник.

Він також заявив, що Росія є "ядерною державою, здатною зробити дуже погані речі як Україні, так і США", маючи на увазі вибухи складів та викриття, зроблені минулого тижня головою німецької розвідки, про те, що Росія стояла за спробою диверсії з використанням бомби в посилці літаком цього літа, що могло підштовхнути Берлін і Москву до війни.

Чиновник повторив, що побоювання з приводу ескалації — не єдиний чинник, який визначає мислення Байдена. Якби політика змінилася, то, за оцінками США, Росія просто перемістила б свої активи за межі досяжності.

Однак виданню Fox повідомили, що адміністрація Байдена розглядає можливість запровадження додаткових санкцій у відповідь на відправлення північнокорейських військ до Росії. Наразі США ведуть переговори зі своїми союзниками та партнерами про найкращий спосіб просування вперед, додав чиновник.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 22:07