Фото: Офіс президента

Чому Індія не підписала комюніке Саміту миру: пояснення МЗС країни

Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами конфлікту.

Про це заявив секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур.

"Наша участь у цьому Саміті та подальша взаємодія з усіма зацікавленими сторонами має на меті зрозуміти різні перспективи, підходи та варіанти пошуку шляхів для сталого врегулювання конфлікту. На нашу думку, лише ті варіанти, які є прийнятними для обох сторін, можуть призвести до тривалого миру. Відповідно до цього підходу, ми вирішили не приєднуватися до Спільного комюніке", — пояснив Капур.

Посадовець запевнив, що його країна продовжуватиме співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, "щоб сприяти всім серйозним зусиллям для досягнення міцного миру в Україні".

"Ми продовжуємо вважати, що такий мир вимагає об'єднання всіх зацікавлених сторін та щирої і практичної взаємодії між двома сторонами конфлікту", — зауважив представник Індії.

Нагадаємо, 16 червня учасники Саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України. Підсумкову декларацію Саміту миру підписали 80 країн і чотири організації. Комюніке не підтримали Індія, Бразилія, Саудівська, Таїланд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 22:45