Фото: "АрміяInform"

Чому окупанти зменшили кількість атак на Київ: відповідь Повітряних сил

Росія продовжуватиме обстріли України з використанням ракет та дронів-камікадзе. Відсутність атак на Київ останніми днями не повинна вводити українців в оману.

Про це речник Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив під час телемарафону. Він зазначив, щоб зрозуміти тактику ворожих обстрілів варто подивитися статистику — більшість ударів завдаються вночі, оскільки це ускладнює роботу ППО.

"Бувають дні коли більше, але є і коли менше. Якщо ми вже три дні не бачили обстрілів це не значить, що треба розслаблятися і вони зменшилися. Ну от ворог вирішив собі таким чином спланувати. Може, ведуть якусь підготовку. Може, десь на інших напрямках переорієнтовують свої сили. Противник частіше всього по ночах завдає ударів, але інколи робить це і вдень, щоб було складніше знищувати повітряні цілі. Не мати до них візуальної прив'язки", — зазначив він.

Нагадаємо, вночі 3 липня російські окупаційні війська здійснили чергову атаку іранськими дронами Shahed з південно-східного напрямку. Загалом зафіксовано пуски 17 "шахедів". У південних, східних та центральних областях працювала протиповітряна оборона. В результаті знищено 13 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 13:50