Фото: Генштаб

Чому ППО не збиває ракети далеко від міст і сіл: відповідь Повітряних сил

Україна має замало систем протиповітряної оборони для такої величезної лінії фронту та загалом великої території країни. Наявні засоби ППО змушені розташовувати якомога ближче до населених пунктів.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Система ППО в Україні, за словами речника, побудована так, аби захищати міста. "Розтягування" наявних засобів полегшило би для окупантів пошук прогалин в обороні. Саме тому ворожі ракети та дрони не можна збивати подалі від населених пунктів. Нині на околицях міст розташовано наявні системи ППО, за ними ж працюють мобільні вогневі групи. Авіація перекриває райони, де нестача засобів ППО особливо значна.

"Засоби ППО різні — середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери, його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила. Це неможливо. У нас величезна лінія фронту — майже 2,5 тисячі кілометрів. Зараз немає іншого способу, як розміщувати засоби ППО ближче до населених пунктів", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, окупаційні війська використовують погіршення погодних умов для повітряних атак по території України. Висока хмарність ускладнює роботу наших військових. Він зазначив, що у темну пору доби та при погіршенні погоди робота для наших мобільних вогневих груп ППО ускладнюється.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2023 14:48