Фото: МВС

Чому російські ракети влучили у багатоповерхівку в Умані: експерт назвав дві причини

Ракетний удар, який відбувся вночі 28 квітня, можна назвати вкрай неефективним для Російської Федерації. Ракети, які були випущені по українських містах, могли бути браковані.

Таку заяву зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише УНІАН.

Він наголосив, що сьогоднішній ракетний удар РФ складно назвати масованим у порівнянні з повітряними атаками РФ у 2022-му та 2023-му. Водночас російські крилаті ракети, що прорвали українську протиповітряну оборону, потрапили у житлові будинки з двох причин.

"Фактично, з 23 ракет Х-101 було збито 21. Але, при цьому, дві ракети, що прорвали ППО, потрапили в об'єкти, які не можна назвати центрами прийняття рішень або базами спецпідрозділів НАТО. Житловий будинок... Загинули сплячі мирні люди... Діти...", — додав Коваленко. 

Експерт також вважає, що метою дефіцитних крилатих ракет Росії, мабуть, були не житлові будинки, а інші об'єкти. 

"Для терору у них є Shahed-136, С-300, але не дорогі і дефіцитні Х-101, які для окупантів на вагу золота. Тобто, ракети, що прорвали ППО, потрапили в житлові будинки з двох причин. Або через свою дефективність, що неодноразово підтверджувалося, або через неправильні розвіддані, що не рідкість", — додав він.

Коваленко переконаний, що в росіян є проблеми щодо якості своєї ракетної продукції, так і щодо отримання розвідданих. 

"Обидва ці моменти безпосередньо впливають на ефективність їхніх ракетних ударів, які в будь-якому випадку слід розцінювати як воєнний злочин", — заявив оглядач.

Ракетний удар по Умані

Уночі 28 квітня росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні. Одна з повітряних цілей влучила по житловій багатоповерхівці в Умані Черкаської області.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що серед загиблих у багатоповерхівці в Умані — двоє десятирічних дітей

Влада, жителі будинку та очевидці трагедії публікують у мережу фото та відео ракетного удару та його наслідків.

Нагадаємо, росіяни в соціальних мережах із гумором відреагували на ракетний удар по багатоповерхівці в Умані. Щоправда, вони скаржаться на те, що будинок зруйновано не до фундаменту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 13:27