Фото: mediacenter.org.ua

Чому Росія знову частіше атакує південні регіони "шахедами": Ігнат назвав нову мету ворога

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що війська-країни агресорки намагаються розвідати, з якої зброї Збройні сили України знищили три російські винищувачі Су-34.

В ефірі телемарафону Ігнат розповів, що росіяни намагаються розвідати, якомога більше інформації про українські системи ППО та їх розташування.

"Зараз ворог, використовуючи безпілотники, намагається розвідати якомога більше, зібрати інформацію в тих районах південних, де, власне, відбулося збиття російських винищувачів", — розповів він.

До того ж, за словами Ігната, після успішного "приземлення" трьох російських Су-34 на Херсонському напрямку росіяни значно зменшили рівень застосування авіаційних засобів ураження, особливо керованих авіабомб. Проте, речник запевняє, що ворогу слід врахувати те, що системи для його ураження можуть з'являтися на різних напрямках, а не лише там, де зазнали цієї втрати в авіатехніці окупанти.

"Повітряні сили можуть проводити такі операції на різних напрямках. Питання лише в тому, щоб було більше цих систем, про що і йдеться у рамках нашої коаліції протиповітряної оборони, яка створена нещодавно", — зазначив Ігнат.

Посадовець наголосив, що Україна чекає на військову допомогу, зокрема від Німеччини, та постачання додаткових систем Patriot, IRIS -T та інше озброєння, що допоможе здобути перевагу над ворогом та відігнати його від українських кордонів.

Нагадаємо, українські військові ввечері 24 грудня "приземлили" російський винищувач Су-30. Літак було збито над акваторією Чорного моря.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат Росії. За його словами, цей літак — один з найновіших бортів на озброєнні російської армії та може коштувати від 50 мільйонів доларів. Він також додав, що загарбники гарячково намагаються з'ясувати те, чим були знищені одразу три їхні бомбардувальники Су-34.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 14:47