Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

У Повітряних силах відреагували на черговий фейк окупантів про збиті літаки F-16

Окупанти поширили фейки про те, що начебто армія Російської Федерації збила в Україні західні винищувачі F-16У Повітряних силах ЗСУ висміяли повідомлення російських пропагандистів.

Так, у ефірі телемарафону речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що "насправді їхні повідомлення тішать".

За даними ЗМІ, рашисти у соцмережах повідомляють, що знищили F-16, але чомусь вони заявили, що "збили лише чотири літаки", а не 10 чи 20. Своєю чергою Ігнат пожартував, що під кінець ефіру може бути вже більше, як і під кінець дня чи під кінець року.

"Насправді, дійсно, їхні повідомлення тішать: за день по п'ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього Генерального штабу. І про F-16 вже взагалі меми ходять, що вони вже навіть їх знайшли в Україні", — заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат наголосив, що партнери заявили про готовність передати американські літаки Україні, а наша держава готується їх прийняти: мають підготувати не лише льотчиків, а й інженерів та інфраструктуру.

"Пілота навчати довго і дорого, "це десятки мільйонів", — пояснив речник Повітряних сил. 

Додамо, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте 22 грудня під час телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським підтвердив, що уряд його країни підготує перші 18 винищувачів F-16 для доставлення в Україну. Хоча Рютте не підтвердив терміни постачання F-16, у нещодавньому стратегічному документі міністерства оборони Естонії йдеться про те, що Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія вже взяли на себе зобов'язання передати F-16 Україні "до кінця 2023 року".

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Нідерланди готують до передання Україні перших 18 винищувачів F-16. Однак, на думку речника Повітряних сил Юрія Ігната, це малоймовірно відбудеться до кінця поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 14:19