Скріншот з соцмереж

Чому відбувається регулярне "задимлення" Кримського мосту: роз'яснення розвідки

Повідомлення окупантів про планові засоби маскування у районі Севастопольської бухти є неправдивими. Це є реагуванням загарбників на ті чи інші дії українських Сил безпеки.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Слід зауважити, що регулярно окупаційні війська в Криму ігнорують і не погоджують якісь дії чи інформацію з окупаційною владою, колаборантами. Ті змушені щось вигадувати, брехати. Часто ця інформація суперечить одна одній і не тримається купи. Зокрема, часто повідомляється начебто про якісь навчання чи планові роботи окупаційної армії з боку окупаційної адміністрації. Про це місцеве населення не знає, що й вказує насамперед про те, що це брехня. Коли планові заходи відбуваються, то відбуваються якісь оповіщення", — зауважив представник розвідки. 

Андрій Юсов також наголосив, що в усіх інших випадках це реагування на ті чи інші дії українських Сил безпеки та оборони або дії з остраху на подібні активності українських захисників. Він наголосив, що в Криму триває і триватиме планова робота українських Сил безпеки, а кінцевою метою цього є звільнення півострова.

"Сьогодні в Криму для окупантів нема вже безпечних місць. Звичайно, логістика ускладнилась, але Крим продовжується використовуватись як логістичний центр і хаб для агресора, для перекидання сил і засобів для постачання окупаційних військ на півдні тимчасово окупованих українських територій. Проте вони сьогодні уповільнили деякі логістичні процеси, чим користуються і будуть користуватися українські захисники", — додав Юсов.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів.

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що Кримський міст, який незаконно побудувала Російська Федерація, обов'язково буде зруйнований. Це станеться тоді, коли для цього буде слушна нагода.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 22:19