Фото: most.life

Коли Україна остаточно зруйнує Кримський міст: відповідь військового

Кримський міст, який незаконно побудувала Російська Федерація, обов'язково буде зруйнований. Це станеться тоді, коли для цього буде слушна нагода.

Таку заяву зробив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, пише "Укрінформ".

"Руйнувати міст, щоб підняти настрій, немає сенсу. Коли треба буде обрізати логістичні хвости Криму і зробити його островом, обов’язково це буде зроблено. Тому чекати слід слушного моменту", — наголосив речник.

Військовий зауважив, що вогневі удари по території тимчасово окупованого Криму не є чимось символічним. Це вкладається в загальний план звільнення окупованих земель, і планомірне винищення складів зберігання, пунктів управління і штабів.

"Звісно, у нас дуже часто вимірюють контрнаступ квадратними кілометрами, але це не дуже правильно, тому що будь-які такі операції є багатоскладовими, багатошаровими, там є багато елементів, які мають виконуватися у відповідній послідовності", — додав Плетенчук.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів.

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

Нагадаємо, уночі 17 липня на Кримському мосту пролунали щонайменше два вибухи. Внаслідок атаки були пошкоджені декілька прольотів дорожнього полотна між опорами. Це стало другою потужною атакою незаконно збудованої споруди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 11:48