Чотириметровий чотириногий екзоскелет занесли в Книгу рекордів Гіннесса

01 ЛЮТОГО 2020 14:35

Книга рекордів Гіннесса зареєструвала чотириногий екзоскелет Prosthesis як найбільше такий пристрій в світі.

Екзоскелет, розроблений канадською компанією Furrion і її засновником Джонатаном Тіппетою, має зареєстровану в книзі рекордів висоту 3,96 метра, довжину 5,1 метра і завширшки 5,51 метра.

Екзоскелетом називають пристрій, призначений для доповнення втрачені функції людського тіла або значно розширити наявні. Наприклад, за допомогою промислових екзоскелетів люди можуть пересувати великі за масою предмети або виконувати монотонну важку роботу без шкоди опорно-руховому апарату.

Екзоскелет Prosthesis створений спеціально для створення і розвитку гонок на подібних пристроях (хоча інших гоночних екзоскелетів поки не існує).

Вперше пристрій було представлено в 2018 році. Тоді його висота була заявлена ​​на рівні 4,57 метра. Стверджувалося, що екзоскелет здатний розвивати швидкість до 32 кілометрів на годину, (Відео з You Tube).

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, маса екзоскелета становить 1,6 тони. Prosthesis сконструйований з хромових труб. У рух екзоскелет наводиться двома електромоторами через гідравлічну систему із зусиллям в 53,4 кілоньютонах.

За зарядку електромоторів відповідає 96-вольтова літій-іонна батарея ємністю 36 кіловат-годину.

Нові екзоскелети планується здавати в оренду за 100 тисяч доларів на рік.

Технології, 01.02.2020 14:35