Фото: sashaeve.medium.com

Цікаві вихідні: куди піти в Києві 17 та 18 червня

Яскравий Київ приваблює до себе жителів усіх куточків України. Якщо плануєте відвідати столицю або проживаєте у цьому чудовому місті, пропонуємо дізнатися, куди сходити погуляти в Києві та чим зайнятися у вихідні, щоб відпочинок приніс не лише бажане задоволення, а й користь.

TrueUA зібрав добірку про пізнавальних та корисних заходів, які можна відвідати 17 та 18 червня.

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням.

ORCHESTRA VIRSKY: благодійний концерт

Оркестр Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського відкриває літній сезон. Під керівництвом Олександра Чеберка оркестр виступить із творами, що викликають гордість і почуття єдності. Цей вечір стане не просто концертом, а благодійною подією.

"Ми збираємося підтримати наших військових, зібравши кошти на придбання спорядження для Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Доєднуйтеся до нас, насолоджуйтеся кавою, розмовами й неймовірною музикою", — пишуть організатори.

Локація: дворик Sense Hub Kyiv (вул. Ярославів Вал, 7).
Час: 17 червня, 17:00 — відкриття дверей, 18:00 — початок концерту.
Вартість: безкоштовно.


Фото: Оркестр імені Павла Вірського

Виставка національного вбрання "СВЯТО"

Музей Івана Гончара відкриває проект "СВЯТО" — виставку українського та кримськотатарського традиційного одягу. На ній будуть представлені зразки святкового вбрання з Полтавщини, Київщини, Слобожанщини, Чернігівщини, Полісся, Гуцульщини, Покуття, Буковини, Поділля та Криму.

Куратор проекту Петро Гончар пропонує поглянути на традиційний стрій не лише як на етнографічний матеріал, а як на самодостатню цінність поза простором та часом, трактуючи свято мовою народного вбрання.

"Спілкуючись із нашою спадщиною, за якою стоять життя багатьох поколінь українців, ми стаємо ментально сильнішими, єднаємось довкола спільних цінностей із різними поколіннями. Ця виставка має ще раз нагадати нам, за що триває українська боротьба і додати сили на шляху до перемоги", — каже Петро Гончар.

Локація: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19).
Час: до 31 серпня, 10:00-18:00.
Вартість: дорослий квиток 80 грн.


Фото: Музей Івана Гончара

Київський форум сталої мобільності

У Києві відбудеться форум, де обговорять проблеми сталої мобільності, зокрема громадського транспорту, велосипедної та пішохідної інфраструктури столиці. Учасники запропонують конкретні шляхи їх вирішення.

"Стала мобільність — це концепція, що ставить на меті забезпечення потреб у вільному, безпечному, екологічно чистому та сталому пересуванні містом для всіх груп населення. Запрошуємо це обговорити активістів, урбаністів, журналістів, депутатів, комунальників, чиновників та загалом усіх зацікавлених", — пишуть організатори.

Усіх охочих бути присутніми на заході просять зареєструватися за посиланням.

Локація: Urban Space 500 (вул. Бориса Грінченка, 9).
Час: 18 червня, 11:00-17:30.
Вартість: безкоштовно.


Фото: Пасажири Києва

Виставка "Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану"

Працівники Музею Майдану запрошують прогулятися центром Києва й дізнатися про важливу сторінку новітньої історії української столиці. Під час екскурсії можна буде побувати на ключових локаціях, в яких відбувалися протести, та почути більше про ці місця і події. 

У суботу учасники екскурсії відвідають територію протестного містечка, на якій учасники Революції Гідності розмістили сотні Самооборони Майдану, сцену, штаби, медичні пункти, польові кухні, артоб’єкти та побудували барикади.

Маршрут: Київська міська державна адміністрація — Хрещатик майдан Незалежності Будинок профспілок  Європейська площа вулиця Михайла Грушевського та графіті "Ікони революції".
Стартова локація: КМДА (вул. Хрещатик, 36).
Час: 17 червня, 11:00-13:00.
Вартість: безкоштовно за умови попередньої реєстрації.


Фото: Музей Революції Гідності

Благодійна барахолка "Собаня Charity"

У столиці влаштують благодійну барахолку, усі кошти від якої підуть на відбудову собачого притулку у Фастові, зруйнованого під час російської окупації. На заході гості зможуть придбати одяг, сумки, взуття, прикраси, книжки тощо. 

Локація: Pink Freud (вул. Нижній Вал, 19).
Час: 18 червня, 10:00-15:00.
Вартість: безкоштовно.


Фото: Собаня Charity

Нагадаємо, на Київщині всі розважальні заходи мають закінчуватись не пізніше 21:00. Рішення про часові обмеження ухвалили на засіданні оперативного штабу КОВА. В адміністрації наголосили, що перевірки щодо дотримання норм у регіоні будуть проводитися регулярно із залученням працівників поліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.06.2023 08:32