Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Цими вихідними на острові Хортиця сталася сильна пожежа: з'явилося відео і деталі

У неділю, 14 липня, на острові Хортиця, що у Запоріжжі, горіла суха трава, очерет і чагарники. Пожежею було охоплено площу в чотири гектари.

Як повідомляє прес-служба Державної служби надзвичайних ситуацій, до місця пожежі вогнеборці діставалися на плавзасобах.

"Залучити основну пожежну техніку на територію, яка не має сполучення із суходолом, не було можливості. На окремих осередках надзвичайники залучили техніку підвищеної прохідності", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для гасіння пожежі було використано мотопомпи, ранцеві вогнегасники та підручні засоби. Вогнеборцям вдалося загасили окремі осередки загоряння, аби запобігти розповсюдженню вогню. У ДСНС додають, що загалом за минулу добу у природних екосистемах України виникла 331 пожежа.

Варто наголосити, що лідирує за кількістю пожеж в Україні Дніпропетровська область, де за добу сталося 67 пожеж. На Одещині було зафіксовано 61 займання на відкритій місцевості, на Харківщині — 28, на Київщині — 25, на Кіровоградщині та Миколаївщині за минулу добу виникло по 22 пожежі.

Нагадаємо, 10 липня у Київській області в приватному будинку трапилася пожежа з масштабними наслідками. Причина — загоряння генератора. Внаслідок пожежі, повністю вигорів гараж та дах будинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.07.2024 13:09