Фото: соцмережі

Данілов пояснив, чому в Україні масово видають повістки

В Україні почали масово видавати повістки військовозобов'язаним. Влада хоче сформувати резерв.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю BBC.

Данілов зазначив, що мобілізація в Україні не припинялася від початку повномасштабного вторгнення Росії.

"Щоб розуміти, що в разі необхідності, що на них держава може розраховувати. Чи всі вони мають йти на фронт? Ні. На фронт будуть йти ті, які підготовлені, на фронт будуть іти ті, які будуть оснащені, навчені", — пояснив він.

Секретар РНБО запевнив, що у влади є розуміння, що "треба працювати також в тилу".

Нагадаємо, загальна мобілізація в Україні триває із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і відтоді не припинялася. Відтак 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон про затвердження указу президента щодо продовження строку дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації ще на 90 днів. Відповідно вони триватимуть до 20 травня 2023 року. Мобілізації підлягають усі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років. Коли військовозобов'язані отримують повістки, вони мають прийти у територіальний центр комплектування й соціальної підтримки з усіма необхідними документами.

Раніше начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України, полковник Роман Горбач пояснив, кому і за яких умов можуть анулювати повістку. Також у ЗСУ розповідали, хто і де може вручати повістки в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 08:34