Удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Фото зі соцмереж

Данілов запропонував рашистам два варіанти для самоліквідації Чорноморського флоту РФ

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов вважає, що шансів захистити свій Чорноморський флот у Криму в окупантів немає.

Про це він написав він у своїх соціальних мережах.

"Два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту РФ — самоліквідація добровільна або примусова", — запропонував він.

Найкращим і найбезпечнішим виходом для збереження цілісності майнового-господарського комплексу міста Ахтіар (стара назва Севастополя) і прилеглих територій Данілов назвав добровільне затоплення.

"Славетні російські військові рефлексії — знищення власного флоту під час наближення противника — мають мати тяглість у часі та традицію наступництва. В іншому варіанті — Чорноморський флот РФ нарізатиметься за принципом салямі: процес болісний, але ЗСУ завдають високоточні удари винятково по об'єктах військової інфраструктури", — підсумував Олексій Данілов.

У Центрі стратегічних комунікацій підтвердили атаку ЗСУ на чорноморський флот російської армії у тимчасово окупованому півострові.

"22 вересня близько 12:00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі", — йдеться у повідомленні.

Атака на Севастополь 22 вересня: що відомо

У п’ятницю, 22 вересня, в тимчасово окупованому Севастополі вдруге за добу пролунали потужні вибухи. Місцеві мешканці бачили ракети, які пролітали над містом. "Російський губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв визнав влучання українських сил по штабу Чорноморського флоту РФ. За його словами, біля театру Луначарського впав уламок.

Згодом з'явилось повідомлення, що два вибухи за добу в Севастополі спричинили паніку. До того ж "влада" закликає людей не їздити в центр міста та взагалі не виходити з домівок.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, відмовившись детально коментувати ці речі, наголосив, що в Криму вже доволі неспокійно для окупантів, особливо впродовж останнього тижня. Усі сили оборони та служби, які працюють спільно, роблять усе для того, щоб окупанти вибиралися з Криму.

Згодом командувач Повітряних сил Микола Олещук відреагував на обстріл анексованого півострова, наголосивши, що українські військові виконують свої обіцянки. Він також висміяв роботу російської протиповітряної оборони.

Своєю чергою окупаційна "влада" заявляє, що "можлива ще одна атака", тому закликає людей не виходити з будівель. У випадку звуків сирени севастопольцям порадили ховатися в укриттях.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Росії повідомило, що є один загиблий військовий після удару по штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Однак дуже швидко змінило "версію", назвавши його зниклим безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 17:01