"Бавовна" в Севастополі. Джерело: krymrealii

Заплутались у брехні: росіяни заявили про жертву у Севастополі, але згодом "перекваліфікували" її у зниклі безвісти

Міністерство оборони Росії повідомило, що є один загиблий військовий після удару по штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Однак дуже швидко змінило "версію", назвавши його зниклим безвісти.

"Київ удень завдав ракетного удару по Севастополю. Один військовий загинув під час ракетної атаки на штаб Чорноморського флоту. Російські засоби ППО збили п'ять ракет під час відбиття атаки на Севастополь. Через атаку крилатими ракетами пошкоджено історичну будівлю штабу Чорноморського флоту", — зазначили в Міноборони.

Інформацію про вбитого вони «уточнили» буквально через годину після оприлюднення початкової інформації.

У пропагандистських пабліках йдеться про те, що уламки після ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ розкидані на сотні метрів. Інфраструктура навколо будівлі та люди на вулицях, за попередньою інформацією, не постраждали.

Окупанти розгорнули штаб у центрі міста. Надзвичайники досі гасять спалах. До готовності привели аеромобільне угруповання, ввели резервну техніку. Місцевих мешканців просять залишити центральні вулиці Севастополя, які оточили силовики. Громадський транспорт не ходить. Учнів зі шкіл евакуювали та розпустили додому.

Нагадаємо, окупаційна "влада" заявляє, що "можлива ще одна атака", тому закликає людей не виходити з будівель. У випадку звуків сирени севастопольцям порадили ховатися в укриттях.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, відмовившись детально коментувати ці речі, наголосив, що в Криму вже доволі неспокійно для окупантів, особливо впродовж останнього тижня. Усі сили оборони та служби, які працюють спільно, роблять усе для того, щоб окупанти вибиралися з Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 15:55