Фото: Офіс президента України

Данілов зробив нову заяву про початок контрнаступу ЗСУ

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував постачання західного озброєння Україні. Він зазначив, що Збройні сили не розпочнуть контрнаступ без належної підготовки.

Про це він сказав в інтерв'ю AP.

"Якщо ми не готові, то ніхто не починатиме (наступ, — ред.) непідготовленим", запевнив Данілов.

Секретар РНБО додав, що союзники допомагають Україні отримати необхідну для нового наступу зброю. Водночас він вказав і на те, що іноді офіційні особи країн-союзників "обіцяють одне, а роблять зовсім інше". Данілов не уточнив, про кого саме йдеться.

Чому Україна відкладає контрнаступ: версія WP

Минулого тижня газета The Washington Post повідомила, що український контрнаступ відкладається через повільне постачання Заходом техніки й боєприпасів.

"Очікуваний весняний наступ розглядається як єдиний шанс для України цього року відвоювати територію, захоплену російськими військами, що становить близько п'ятої частини всієї країни. Але операція затримується через погодні умови, повільне постачання техніки й нестачу боєприпасів, що посилює страх, що ситуація може зайти в глухий кут", — йшлося в повідомленні.

Вказувалося, що ще більше ускладнює заплановану контратаку витік десятків американських військових і розвідувальних документів, зокрема багато деталей про стан української армії і її можливості, слабкі місця в протиповітряній обороні, що може змусити командування України змінити плани.

Попри це, українські захисники продовжують випробовувати російську оборону на вразливість напередодні довгоочікуваного контрнаступу. Зокрема, ЗСУ влаштовують невеликі операції, спрямовані на виявлення російських бойових позицій і оцінювання їхньої реакції.

Зокрема, під час однієї з нещодавніх операцій українські військові у складі двох невеликих груп здійснили рейд на позиції росіян, щоб промацати російську оборону. Оборонці України змогли відтіснити першу лінію російських військ, але не просунулися вперед і не намагалися утримати позицію. Водночас військові чекають на важку техніку, бронетехніку для перекидання великої кількості військ вперед і потребують більше тренувань.

Нагадаємо, очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України продовжує знижувати морально-психологічний стан у рядах російських окупантів. Головне управління розвідки України підтверджує різке зростання кількості російських загарбників, які прагнуть здатись в полон, аби зберегти життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.04.2023 23:42