Фото: міноборони Данії

Данія та Норвегія передадуть Україні вісім тисяч артснарядів

Міністерство оборони Данії уклало з Норвегією угоду про спільну передачу Україні восьми тисяч артилерійських снарядів. Їх можуть поставити разом з установками CAESAR.

Про це повідомили на сайті Міноборони Данії. 

У межах співпраці Україні передадуть 155-мм артилерійські снаряди з сумісними данськими метальними зарядами, розрядниками та запальними трубами для повних артилерійських пострілів.

За оцінкою Міноборони, боєприпаси зможуть використовувати данські артилерійські установки CAESAR, які парламент Данії вирішив передати Україні на початку року. Тому очікується, що снаряди будуть передані разом з системами.

"Україна дуже потребує артилерійських боєприпасів, і ми тим, чим можемо, сприяємо. Для безпеки Європи та Норвегії важливо, щоб Україні вдалося протистояти нападу Росії. Норвегія зробила значний внесок в Україну до 2022 року і продовжить надавати підтримку в наступні роки", — заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Нагадаємо, Україна вже отримала від Польщі першу партію винищувачів МіГ-29. Найімовірніше, нашій державі передали чотири одиниці бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2023 15:37