Фото: "УНІАН"

Дати виплат переселенцям змінили: коли очікувати гроші у серпні

Із серпня в Україні змінився процес виплат внутрішньо переміщеним особам. Відтепер нарахування будуть здійснювати двічі на місяць — до 15 і 28 числа.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Таким чином, у серпні й у подальшому буде два виплатних періоди допомоги ВПО — до 15 і 28 числа. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі трьох тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і двох тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців", — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що для будь-яких питань щодо виплат працює цілодобова гаряча лінія з кризових питань 15-48. Також можна телефонувати на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, в Україні частина внутрішньо переміщених осіб має право на отримання виплат. Для виконання цієї потреби державі у 2023 році з бюджету потрібно виділити 72 мільярди гривень. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що забезпечення внутрішньо переміщених осіб — найбільша стаття видатків державного бюджету після оборони та безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.08.2023 12:50