Фото: Telegram Верещук

Скільки Україні потрібно коштів на виплати переселенцям: Верещук шокувала сумою

В Україні частина внутрішньо переміщених осіб має право на отримання виплат. Для виконання цієї потреби державі у 2023 році з бюджету потрібно виділити 72 мільярди гривень. 

Про це в ефірі телемарафону повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, забезпечення внутрішньо переміщених осіб — найбільша стаття видатків державного бюджету після оборони та безпеки.

Посадовиця уточнила, що у 2022 році на фінансування ВПО потрібно було 57 мільярдів гривень. У 2023 році, за прогнозами, державі потрібно знайти 72 мільярди гривень, щоб забезпечити всі належні виплати переселенцям.

"Після оборони та безпеки це найбільша стаття видатків державного бюджету", — наголосила міністр.

Відомо, що на даний час в Україні 4,9 мільйона офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Ще близько п'яти мільйонів українців перебувають за кордоном.

"Аналіз Держприкордонслужби показує, що більше людей повертається, ніж виїздить. І це добре для держави", — зазначила Верещук.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики України повідомляло, що частина внутрішньо переміщених осіб (ВПО) залишиться без допомоги держави. З 1 серпня соціальні виплати продовжать виплачувати лише тим переселенцям, які дійсно перебувають у скрутному становищі. Для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу зараз, з серпня буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на шість місяців до кінця січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.08.2023 15:27