Скріншот з відео

Давав інтерв'ю українським журналістам: у Росії заарештували військового, який повернувся з полону

У Росії заарештували військовослужбовця Павла Гугуєва, який під час та після полону давав інтерв'ю українським журналістам. Він, зокрема розповідав про ситуацію в армії окупантів, а також про тиск на нього російських спецслужб.

Про це повідомляє "Детектор медіа". Як зазначає джерело, окупанта було заарештовано за інтерв’ю українському журналісту Дмитру Карпенку.

Ще у 2013 році Гугуєв був засуджений до 12 років позбавлення волі за вбивство та заподіяння шкоди середньої тяжкості. Він відбував покарання у колонії 10 років, а згодом вирішив вступити до лав російської армії та вирушити на війну в Україні, де й потрапив у полон.

Злочинець Гугуєв в інтерв'ю Карпенку розповів про високі втрати російської армії в Україні, а пізніше він повернувся до РФ у результаті обміну полоненими. Після свого звільнення він знову погодився на інтерв’ю з Дмитром Карпенком, яке було оприлюднено у липні 2023 року.  

Гугуєв розповів про ситуацію в російській армії, а також про те, що після повернення до Росії йому запропонували заявити, що у неволі його нібито "змусили" дати інтерв’ю журналістам з України.

Раніше повідомлялось, що військовослужбовці Національної гвардії України взяли у полон російського окупанта, який їхав штурмувати позиції українських бійців на мопеді.

Нагадаємо, 29 березня за результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 121 полеглого оборонця. Зокрема, вдалося репатріювати 12 тіл військових, які воювали на Луганському напрямку, 107 — з Донецького напрямку та двох — із Запорізького.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 10:23