Фото: прес-служба СБУ

ДБР не порушувало кримінальних справ проти Баканова

Державне бюро розслідувань не порушувало кримінальних справ проти колишнього очільника Служби безпеки України Івана Баканова

Про це йдеться у відповіді ДБР на запит BBC News Україна.

У правоохоронному відомстві спростували інформацію, поширену ЗМІ, що Баканов фігурує у кримінальних провадженнях ДБР. 

"У провадженні слідчих Державного бюро розслідувань кримінальні провадження, у яких перевіряється незаконна діяльність колишнього керівника СБУ Івана Баканова, не перебувають, про підозру останньому не повідомлялось, обвинувальні акти до суду не направлялись, матеріали службового розслідування щодо Івана Баканова до ДБР не надходили", — заявили в ДБР.

Джерела TrueUA у правоохоронних органах підтвердили, що перевірка, яка проводилася в СБУ стосовно Баканова, не виявила серйозних порушень.

Відомо, що 17 липня 2022 року президент Володимир Зеленський усунув Баканова від виконання обов’язків голови СБУ. За даними ЗМІ, Баканова усунули за статтею 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України, в якій ідеться: "Невиконання (неналежне виконання) службових обовʼязків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов'язків".

18 липня глава держави поклав тимчасове виконання обов’язків голови СБУ на першого заступника керівника спецслужби Малюка.

Також Зеленський вніс на розгляд парламенту проект постанови про звільнення Баканова з посади голови СБУ. 19 липня Верховна Рада 265 голосами звільнила Баканова з посади.

Нагадаємо, що 7 лютого 2023 року Верховна Рада за поданням Президента призначила Василя Малюка головою СБУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2023 10:49