Фото: Олександр Дубінський. Джерело – Вікіпедія

ДБР передало до суду справу, де фігурують Дубінський, Деркач та Кулик

Працівники Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо чинного та колишнього нардепів, екс-прокурора, а також заступника начальника головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації та його помічника.

Про це йдеться у Telegram-каналі Бюро.

ДБР не називає імен обвинувачених, але подробиці справи вказують на ту, в якій фігурують депутат Олександр Дубінський, колишній прокурор Костянтин Кулик, колишній депутат Верховної Ради Андрій Деркач та його помічник Ігор Колєсніков.

Бюро спільно з СБУ викрили цю злочинну організацію у листопаді 2023 року. До її складу входили чинний та колишній нардепи, а також екс-прокурор.

Встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин з США та ускладнення вступу України до ЄС та НАТО.

Тоді підозру у держзраді та участі в злочинній організації отримав чинний нардеп. Наразі він перебуває під вартою. Його парламентському колезі також було повідомлено про підозру. Зокрема вони організовували різноманітні медіазаходи, де поширювали фейки про українську владу та її західних партнерів.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України викрили, що народний депутат Олександр Дубінський не одноразово допомагав своєму родичу незаконно перетнути державний кордон України.

Крім того, Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України Олександра Дубінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.10.2024 22:35