Фото: "Слуга Народу"

Суд визнав Дубінського винним у правопорушенні, пов’язаному з корупцією

Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України Олександра Дубінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Варто зауважити, що ДБР не називає імені та прізвища обвинуваченого. Проте, згідно із матеріалами справи, йдеться про нардепа Олександра Дубінського.

Що встановило слідство

Зазначається, що у серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до Міністерства охорони здоров'я України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес. Зокрема, політик цікавився видачею йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. 

Також, за даними ДБР, він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний.

"Своїми діями фігурант порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Після набрання рішенням суду законної сили фігуранта буде включено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або повʼязані з корупцією правопорушення", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це не єдина підозра, яка була оголошена Дубінському. Так, минулого року СБУ та ДБР зібрали докази держзради Дубінського, який під позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувала державу у світі. Нині нардеп перебуває у СІЗО.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що його побили у Лук‘янівському СІЗО. За інформацією його адвокатів, йому було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра. Адвокати Дубінського також вимагали "ухвалення негайного рішення" про його переведення до слідчого ізолятора СБУ для того, "щоб забезпечити збереження його життя".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 18:30