ДБР повідомило про підозру митнику, який напідпитку вчинив смертельну ДТП

30 ГРУДНЯ 2021 15:03

Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького повідомили про підозру інспектору митного поста «Вадул-Сірет» Буковинської митниці, який напідпитку вчинив смертельну ДТП. Інспектор митниці втік з місця події та жодним чином не сприяв слідству. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

16 серпня 2021 приблизно о 5:40 у селі Припруття Чернівецького району автомобіль, за кермом якого перебував працівник митниці, зіштовхнувся із іншим автомобілем. У результаті аварії 20-річна пасажирка зустрічного авто загинула.

Інспектор митниці втік з місця події та жодним чином не сприяв слідству.

«Загалом, у ході досудового розслідування призначено 15 експертиз для встановлення усіх обставин ДТП. Більшість із них уже завершені, а відповідні висновки є достатніми для повідомлення особі про підозру. Встановлено, що автомобіль митника рухався із перевищенням швидкості, а сам він знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Наразі вирішується питання щодо обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Працівник митниці підозрюється в порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Фото ДБР.

Також читайте: В Україні затвердили терміни військового призову на 2022 рік

Події, 30.12.2021 15:03