ДБР повідомило про підозру судді, яка працює на окупантів у Маріуполі

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації колишній судді Ленінського райсуду Донецької області, яка зараз працює на окупантів у Маріуполі. У 2014 році, під час захоплення агресором Донецька, суддя свідомо залишилась на тимчасово окупованій території та підтримала створення псевдореспубліки "ДНР". З 2015 року фігурантка обіймає посаду судді "Буденновского межрайонного суда г. Донецка ДНР".

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Правоохоронці вказують, що жінка активно сприяла утворенню та функціонуванню фейкової "судової влади" на тимчасово захоплених територіях. Вона неодноразово брала участь у засіданнях суду як суддя, що головує при розгляді кримінальних, цивільних та адміністративних справ. Наразі жінка перебуває у "відрядженні" в тимчасово окупованому Маріуполі для начебто "налагодження" у місті роботи та функціонування так званої "судової системи ДНР".

суддя з Маріуполя

Колаж: ДБР

"Колишня суддя Ленінського райсуду Донецької області підозрюється в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та державній зраді  (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — зазначили у ДБР.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді "верховного суду ДНР". Вона забороняла все українське на тимчасово окупованій території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2023 01:18