Фото: ДБР

ДБР розслідує понад 1200 справ щодо злочинів проти нацбезпеки: найрезонансніші провадження

Державне бюро розслідувань від початку повномасштабної війни розслідує 1 206 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки. До того ж ДБР відшукує майно країни-агресорки. Виявляє арсенали російських боєприпасів та військову техніку.

Про це пише TrueUA із посиланням на повідомлення відомства.

Так, серед порушених кримінальних проваджень 967 — за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 193 — за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 15 — щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

"За результатами розслідувань 498 особам повідомлено про підозру, 316 осіб оголошено у розшук, 1 тис. 351 особа перевіряється на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду за цими статтями вже направлено 158 обвинувальних актів", — повідомили у Держбюро розслідувань.

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

У ДБР також повідомили, що серед останніх резонансних проваджень:

  1. Судитимуть експравоохоронця з Харківщини, який "подарував" окупантам кафе власної дружини.
  2. ДБР повідомило про підозру одному з керівників окупаційної поліції Біловодська, який зрадив заради посади.
  3. За матеріалами ДБР до суду скеровано обвинувальний акт стосовно правоохоронця з Маріуполя, який зрадив колег, що героїчно захищали "Азовсталь".
  4. ДБР провело обшуки у зрадника із команди Сальдо, який втікаючи забув "подарунок" від Путіна.
  5. Втеча до Росії не звільнить від відповідальності очільницю відділу окупаційної поліції Куп’янська, справа за держзраду передана до суду.
  6. ДБР повідомило про підозру експрацівниці міграційної служби, яка видає російські паспорти в Луганській області.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Державне бюро розслідувань спільно із Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки Служби безпеки викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, що призначалися для Збройних сил України.

Війна, 17.01.2023 11:43