ДБР: Слідчий поліції за 100 тис грн обіцяв «промовчати»

17 ГРУДНЯ 2021 12:00

В Херсоні ДБР затримало поліцейського після отримання 100 тис. грн хабаря.   Про це повідомляється на сайті ДБР., інформкє TrueUA.

За повідомленням бюро, виконувач обов’язків начальника сектору кримінальної поліції Каховського райвідділу поліції в Херсонській області, вимагав хабар у одного із працівників підприємства.

За попередньою інформацією, у листопаді 2021 року поліцейський виїхав на виклик на державне підприємство, де зі складу елеватора зникли пестициди більше ніж на 240 тисяч гривень. У скоєнні злочину він запідозрив одного з працівників та запропонував йому «вихід із ситуації». За 100 тисяч гривень правоохоронець обіцяв не вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а отже і не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності. Гроші правоохоронець хотів отримати якнайшвидше.

16 грудня 2021 року ДБР затримало в. о. начальника сектору кримінальної поліції в одному з місцевих магазинів після одержання всієї суми хабаря. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.  

Події, 17.12.2021 12:00