ДБР викрило директора НААН України на хабарі у 50 тис. доларів

20 ЛИСТОПАДА 2021 14:12

Працівники Державного бюро розслідувань затримали директора одного із Державних підприємств Національної академії аграрних наук України під час отримання 50 тисяч доларів США хабаря.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

За попередньою інформацією, посадовець вимагав від приватного підприємця хабар за можливість змінити цільове призначення двох його земельних ділянок загальною площею 4 гектари під будівництво.

Директор обіцяв не створювати штучні перешкоди та видати підприємцю акт списання сховища сільськогосподарського призначення, що перебуває на балансі держпідприємства та розміщене на одній з цих ділянок.

«18 листопада 2021 року працівники ДБР затримали директора Державного підприємства після одержання ним 50 тис. доларів США неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Попередня кваліфікація: вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна», - йдеться в повідомленні.

Фото ДБР.

Також читайте: У Маямі найбагатший собака світу “продає” свій маєток

Події, 20.11.2021 14:12