Фото: Державне бюро розслідувань

Блискавично продумана схема: ДБР запобігло вбивству підприємця з Полтавщини, якого "замовив" чиновник

Працівники Державного бюро розслідувань запобігли вбивству підприємця з Полтавської області. Вони встановили, що планують зробити зловмисники й, аби врятувати життя чоловіку та викрити організатора, здійснили багатоетапну спецоперацію з використанням технічних та агентурних можливостей Бюро.

Як повідомили у прес-службі силового відомства, за попередньою інформацією, місцевий чиновник одного з районів Полтавщини тривалий час конфліктував із підприємцем. Аби приборкати опонента, посадовець вирішив "прибрати" його. Він шукав кілера, який зміг би виконати "замовлення".

Вартість життя бізнесмена посадовець оцінив у 5 тисяч доларів США.

"Гроші за вбивство замовник планував передавати двома частинами. Завдаток передав ще у грудні 2022 року, а решту обіцяв вже після того, як впевниться у роботі кілера та отримає фотографії із вбитим чоловіком", — повідомили правоохоронці.

Працівники Державного бюро розслідувань імітували вбивство, після чого замовник отримав фотографії з "тілом", а також деякі особисті речі потерпілого.

ДБР

ДБР

Посадовцю повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення (ч. 2 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Йому загрожує довічне ув'язнення. Також встановлюються інші можливі співучасники злочину.

Нагадаємо, минулого тижня фахівці ДБР провели обшуки у вчительки з Херсона, яка співпрацювала з окупантами. Правоохоронці знайшли в жінки російські пропагандистські матеріали та символіку.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 24.01.2023 12:58