Фото: Media Center Ukraine

Де рашисти створюють умови для переходу у наступ: Генштаб назвав напрямки

Російські загарбники не припиняють обстрілювати мирні українські міста. Водночас на окремих ділянках вони намагаються створити умови для переходу у наступ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Так, вказується, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

"На окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Здійснює артилерійські обстріли районів населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення", — зазначили у Генштабі.

Водночас в Енергодарі Запорізької області російські окупанти продовжують чинити тиск на мирне населення, зокрема, через обмеження подачі теплопостачання та гарячої води до помешкань.

"Після масових звільнень відзначається брак фахівців на атомній електростанції, через що загарбники вимушені брати на роботу людей без освіти та досвіду", — наголошують у Генштабі.

Також додається, що останнім часом російські окупанти стали активніше займатись мародерством на тимчасово захопленій території Херсонської області, зокрема, у місті Олешки. Особливим об’єктом уваги загарбників є транспортні засоби.

Тим часом наші захисники продовжують нищити ворога. Так, авіація Сил оборони України за добу завдала три удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, своєю чергою, уразили район зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також дві позиції зенітно-ракетних комплексів окупантів.

Нагадаємо, керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомляв, що російські війська намагаються постійно тиснути на оборонні позиції Сил оборони України в Луганській області. До штурму залучають важку техніку. За його словами, навіть при плюсовій температурі повітря, яка фіксується нині на лінії фронту, величезна кількість техніки, яку накопичили росіяни на Луганщині, не допоможе їм. Навпаки — може стати мішенню для нашої артилерії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2023 19:08