Фото: censor.net

Делегація бойовиків ХАМАС прилетіла в Москву: що відомо

До Москви із Сектора Гази прибула делегація терористичного руху ХАМАС. Візит очолює член політбюро ХАМАС Абу Марзук.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Зазначається, що про візит офіційно наперед не повідомлялося. Невідомо і з ким зустрічатимуться представники бойовиків у Москві. У МЗС РФ приїзд делегації ХАМАС підтвердили.

У Росії ХАМАС не вважається терористичним угрупуванням. Делегації терористів регулярно відвідують Москву.

Зазначимо, що раніше бойовики ХАМАС висловили подяку президенту Росії Володимиру Путіну за підтримку після нападу на Ізраїль. Російський диктатор публічно виступив проти "блокади Гази, припинення постачання гуманітарної допомоги та нападу на цивільне населення". Також йдеться про подяку за "невтомні зусилля" президента Росії, спрямовані на припинення "сіоністської агресії проти палестинського народу".

Раніше Путін звернувся до сторін конфлікту, закликавши Ізраїль та ХАМАС "мінімізувати чи звести до нуля" жертви серед цивільного населення. Водночас президент РФ розкритикував відімкнення від електроенергії Сектору Газа.

Нагадаємо, Росія збирається виграти від конфлікту Ізраїлю та ХАМАСу, оскільки запити Ізраїлю про військову допомогу ризикують відвернути США від допомоги Україні. До такого висновку дійшли аналітики видання BloombergНатомість зростання цін на нафту може підтримує економіку Москви. Щоправда, союзники США та НАТО відкинули занепокоєння щодо своєї здатності продовжувати військову підтримку України після нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2023 17:20