Дешеві кредити для бізнесу: від бажаючих не має відбою

04 ЛЮТОГО 2020 09:11

Уряд отримав вже понад 17 тисяч заявок на дешеві кредити під 5-7-9% річних. Про це під час брифінгу повідомив прем’єрміністр України Олексій Гончарук.

Він переконаний, що протягом 2020 року десятки тисяч українців зможуть скористатися цією програмою, отримавши кредит в одному з банків.

"Тому що, звичайно, кредити видаватимуться не з державного бюджету, вони видаватимуться комерційними банками та державними банками", – наголосив  глава уряду.

Він додав, що уряд буде компенсувати частину відсоткової ставки таким чином, щоб людина могла отримати кредит під 5-7-9% залежно від того, яку кількість робочих місць буде створювати ця справа, яка вже існує, або нова, новий бізнес.

Проте для отримання кредиту є певні умови.

"Потрібно пройти певний відбір, показати бізнес-план, те, яким чином буде розвиватися справа. "Звичайно, потрібно буде внести невеликий, але стартовий внесок, продемонструвати, що ви готові, що підприємець готовий також ризикувати, адже підприємництво – це завжди справа на свій власний ризик", - сказав він.

Прем'єр запевнив у тому, що жодна людина, яка звернеться за цим кредитом, не залишиться без зворотного зв'язку. "Тобто, пробуйте, намагайтеся, подавайтеся відкривайте власну справу. Навіть якщо у вас не вийде з першого разу, у нас вже створена система, яка допоможе вам подивитися на свій бізнес-план трохи критично, переосмисли його, доопрацювати та прийти для отримання ресурсів удруге", - сказав Гончарук.

Як повідовляв TrueUA, рейтинг довіри до Зеленського впав нижче 50%.

Економіка, 04.02.2020 09:11