Фото: ОК "Південь"

Десятки гармат і човнів: військові розповіли про значні втрати росіян на Півдні у День Незалежності

Окупанти мають труднощі на Півдні України. Тут ворог продовжує втрачати свою техніку та особовий склад. Крім того, погіршилась гуманітарна ситуація.

Про це в ефірі телемарафону повідомила очільниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Важка ситуація на лівому березі — гуманітарна і, в тому числі, з питною водою — вона розпочалася ще з моменту, як вони підірвали Каховську ГЕС, і там ускладнили життя і собі, і місцевому населенню", — сказала військова.

За її словами, щоденні зведення свідчать про те, що потенціал ворога на цьому напрямку фронту постійно знижується.

"За минулу добу в нашому арсеналі — знищення їхніх десятьох крупнокаліберних гармат, тринадцятьох човнів. А це говорить про те, що намагаючись маневрувати між островами, вони втратили свої шанси. І 33 окупанти пішли на дно", — повідомила Гуменюк.

Контрнаступ ЗСУ

Українська армія розширила прорив ворожих оборонних ліній у Запорізькій області. В Інституті вивчення війни вважають, що Сили оборони наблизилися до другої лінії оборони Російської Федерації на даному напрямку.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українська армія просунулася вперед у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Багато російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області: вони сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. За даними аналітиків, російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяця, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Нагадаємо, українські захисники продовжують контрнаступальну операцію на Півдні України. Силам оборони вдається відтісняти ворога на двох напрямках. Зокрема, просування фіксують у бік Мелітополя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 11:30