Фото: скріншот з відео

Десятий "Рамштайн" та виснаження Росії: головне зі звернення Зеленського (відео)

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців за підсумками 385 дня повномасштабної війни. Він розповів про результати зустрічі у форматі "Рамштайн", а також у необхідності посилення санкцій щодо РФ.

Текст звернення опубліковано на сайті Офісу президента.

"Рамштайн-10"

"Сьогодні був плідний міжнародний день для нашої держави, для нашого захисту. Відбулось чергове засідання у форматі "Рамштайн", уже десяте. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, танки, захист українського неба — все це обговорювалось. Є рішення. Особливо зараз це важливо — коли відчувається, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватись", — сказав глава держави.

Санкції щодо РФ

"Немає такого терориста, який міг би нарощувати свій потенціал у протистоянні з вільним світом. Росія не виключення. Треба постійно посилювати тиск за терор. Тиск у нашій обороні, у санкціях проти Росії, у знищенні шляхів обходу санкцій російською державою та її компаніями, у політичному та юридичному тиску.

Чим більше тиску буде, тим швидшим буде рух до відновлення нашої територіальної цілісності та міжнародного правопорядку. Робимо все, щоб партнери це відчували. Цю необхідність тиснути й надалі. Крок за кроком. Безупинно. Окупант має бути знищений", — додав президент.

Нагадаємо, країни-союзники України домовились про надання нашій державі нової зброї. Зокрема, Збройні сили отримають танки від Швеції та системи ППО від Норвегії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2023 22:35