Фото: Ілон Маск / скріншот з відео

Дезінформація про атаку ХАМАС у соцмережі Х: Єврокомісія звернулась до Ілона Маска

Соцмережа X (раніше Twitter) отримала попередження від Європейського Союзу щодо розповсюдження дезінформації про атаку ХАМАС на Ізраїль. Зокрема йдеться про фейкові новини та старі зображення, які видаються за нові.

Про це повідомляє The Guardian.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку та послуг  Тьєррі Бретон звернувся до Маска листом та закликав забезпечити "швидку, точну та повну відповідь" і зв’язатися з Європолом, правоохоронним агентством ЄС, та відповідними правоохоронними органами упродовж двох діб.

"Після терористичних нападів ХАМАС на Ізраїль у нас є ознаки того, що ваша платформа використовується для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС. Громадські засоби масової інформації та організації громадянського суспільства широко повідомляють про випадки підроблених і маніпуляційних зображень і фактів, які поширюються на вашій платформі в ЄС, зокрема перероблені старі зображення непов’язаних між собою збройних конфліктів, або військові кадри, які насправді походять із відеоігор. Це явно неправдива або оманлива інформація", — йдеться в листі.

Єврокомісар також нагадав Маску, що йому слід вжити "пропорційних та ефективних заходів зменшення ризиків для громадської безпеки та громадянського дискурсу, які виникають через дезінформацію".

Нагадаємо, у вересні Європейський Союз закликав посилити пильність у боротьбі з російською "війною ідей". Віце-президентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що платформа X може вплинути на національні та європейські вибори наступного року.

Раніше Ілон Маск опублікував мем з президентом України Володимиром Зеленським щодо військової допомоги США. Користувачів соцмережі X обурив твіт Маска. Зокрема, багато хто розкритикував бізнесмена за цинізм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.10.2023 06:35