Скріншот із відео

Диверсія на артскладах у Сватовому. Українцям покажуть документальний фільм по слідах розсекреченої справи

02 КВІТНЯ 2024 15:30

В телеефірі покажуть документальний фільм про диверсію на артскладах у Сватовому, що сталась 29 жовтня 2015 року. Стрічка побудована на базі розсекречених матеріалів розслідування.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Глядачі отримають відповіді на питання: хто саме знищив арсенал української зброї, як готувалася ця диверсія та хто стоїть за цим злочином? Слідчі та свідки події розкриють неймовірні деталі, які допоможуть зрозуміти, що сталося та як світу протидіяти російському тероризму в майбутньому.

Документальну стрічку покажуть 4 квітня о 18:30 на телеканалі "Ми Україна плюс" та в ефірі Телемарафону 6 квітня о 22:00 на телеканалі "Ми — Україна".

Нагадаємо, вибухи на артскладах у Сватовому розслідували з 2015 до 2021 року. Причиною вибухів слідство назвало дії невідомих диверсантів. Судили двох українських командирів реактивних артилерійських батарей. Їм закидають недбале ставлення до військової служби, яке призвело до загибелі трьох людей та заподіяння шкоди на суму понад 15 млн гривень.

У вересні 2023 року стало відомо, що СБУ і ДБР викрили командування та ключових диверсантів "елітного" спецназу РФ, які вчиняли резонансні диверсії в Україні та країнах ЄС. Спецпризначенці підзвітні начальнику генштабу Росії, але в окремих випадках підпорядковуються безпосередньо Володимиру Путіну.

За даними українського слідства, у 2015 році представники цієї спецслужби організували підрив об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ у м. Сватове Луганської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.04.2024 15:30