Фото: Офіс президента України

"Дивна заява": Данілов відреагував на слова Столтенберга, що війна в Україні виснажила запаси НАТО

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов прокоментував заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна, яку Росія веде в Україні, виснажила запаси союзників.

У ефірі телемарафону він назвав її "трохи дивною".

"Ми ведемо війну — ведемо тією зброєю, яку нам надають партнери. Альянс готувався до великих війн, до тих процесів, які відбулись у світі, а вони були спрогнозованими… Хто каже, що війну можна було відтермінувати, вона була неможливою – все це люди, які не знають історію і не розуміють, як побудований сучасний світ", — заявив секретар РНБО.

Він висловив впевненість, що у НАТО вистачить спроможностей наростити виробництво, і що в наявності у союзників є і сучасна зброя, яку поки що не надають Україні. Данілов назвав питанням часу ухвалення рішення про її постачання.

"Я більш ніж впевнений, що якщо наші партнери будуть дотримуватись своїх зобов’язань, а вони це підтверджують кожного разу, то проблем із постачанням не буде. Питання тільки часу", — додав Данілов.

Нагадаємо, на прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном 24 жовтня генсек НАТО заявив, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників. Столтенберг вважає, що нарощування виробництва важливе для задоволення потреб Києва та забезпечення власної оборони України. Він зауважив, що швидкість та обсяги мають значення, оскільки "Росія знову готується використовувати зиму як зброю у війні".

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що у світі наразі спостерігається дефіцит боєприпасівУ зв'язку з цим Україна має виробляти їх на території своєї країни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 00:42